4/7/15

To βιώμα και η ιδεολογία

Γιατί κοροϊδεύει τόσο σκαιά ο Κον Μπετίτ τον Τσίπρα; Ίσως για χιλιάδες λόγους. Πίσω όμως απ' τους χιλιάδες λόγους βρίσκεται η αντιπαράθεση της συγκλονιστικής βιωματικής σχέσης που είχε ο Κον Μπετίτ με τον κόσμο, ξεκινώντας απ΄ το Μάη του '68 και συνεχίζοντας με πολύπλευρο ακτιβισμό γύρω από πραγματικά θέματα αιχμής (πυρηνικά, Ευρώπη, κ.λπ) καθώς και σημαντικό συγγραφικό έργο, σε σχέση με την ιδεολογική σχέση του Τσίπρα που στηριζόταν σε ασήμαντα βιώματα, καταλήψεις για τεμπέλικους λόγους καμιά βόλτα μέχρι τη Γένοβα και ακραία υπεράσπιση της αγραμματοσύνης που απειλούσε να του καταστρέψει η αυταρχική εκπαίδευση.

Πίσω απ΄το χάσμα των δύο ανδρών κρύβεται η διάσταση ανάμεσα στο βίωμα και στην ιδεολογία. Ανάμεσα στο συγκεκριμένο και στο θεωρητικό. Ανάμεσα στο δρόμο του ελεύθερου ανθρώπου και αυτόν του τσοπάνη της αγέλης.

Το βαρύ βιωματικό έλλειμμα του Τσίπρα τον εγκλωβίζει σε ανερμάτιστες ιδέες, έχει ως τελικό αποτέλεσμα να μη μπορεί να ξεχωρίσει το πραγματικό απ΄ το φαντασιακό.

http://www.protothema.gr/politics/article/490057/kon-bedit-kata-tsipra-o-ellinas-prothupourgos-einai-enas-deilos-einai-enas-ethnikistis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου