26/7/15

Γιατί η Ελλάδα κατασκευάζει πολλούς τύπους ηλιακών συλλεκτών και κανέναν τύπο ανεμογεννητριών;

Oι ηλιακοί συλλέκτες εμφανίστηκαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του '70. Από την πρώτη στιγμή δημιουργήθηκαν στην περιοχή μια σειρά από παραγωγικές- κατασκευαστικές εταιρείες. Η χώρα έφτασε να έχει πάρα πολύ καλές επιδόσεις στη συγκεκριμένη τεχνολογία, τόσο όσο αφορά τη διείσδυσή της στην κοινωνία όσο και όσον αφορά την εγχώρια παραγόμενη αξία.

Αυτό έγινε για η αγορά των ηλιακών συλλεκτών ήταν μια υγιής και ανταγωνιστική αγορά με πελάτες ιδιώτες όσο και εταιρίες (ξενοδοχεία, κλπ).



Αντίθετα η αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα άθλιο κρατικό μονοπώλιο, στο έλεος των  κρατικο- συνδικαλιστικών μαφιών του Φωτόπουλου που είναι σφιχταγκαλιασμένες με μια δράκα κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών. Ένα άθλιο μονοπώλιο σαν εκείνο το άλλο του ΟΤΕ, πριν είκοσι χρόνια, τότε που έκανες δυο χρόνια για να βάλεις τηλέφωνο, τότε που μια άλλη κρατικοσυνδικαλιστική μαφία (Τόμπρας, για όσους θυμούνται) ήταν αγκαλιά με μια άλλη δράκα κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών (Κόκκαλης) ενώ ίδιο ήταν και το ηλίθιο αφήγημα για εθνική περηφάνια, για τη στρατηγική σημασία των επικοινωνιών, για τη μια μετοχή του ΟΤΕ, και άλλες τέτοιες αηδιαστικές και υποκριτικές ψευτιές.

Όλος ο πλανήτης έχει στο μεταξύ απελευθερώσει την ενέργεια. Ακόμη και το κομμουνιστικό Βιετνάμ, των πιο ανυπόταχτων κομμουνιστών όλων των εποχών, απελευθέρωσε την ενέργεια!! Κι έτσι, για παράδειγα και μόνο, στην ΕΕ υπάρχουν σε κάθε χώρα πληθώρα από πάροχους λιανικής ηλεκτρισμού. 170 στην Σουηδία, 188 στην Πολωνία, κ.ο.κ.

Πόσοι τέτοιοι υπάρχουν στην Ελλάδα; 2!!!!!


Όσο η ενέργεια είναι στο έλεος των μαφιών κράτους- συνδικαλιστών - κρατικοδίατων επιχειρηματιών, όσο δεν υπάρχει ανταγωνισμός η αγορά θα είναι στραγγαλισμένη, μονοπωλιακή, αντιαναπτυξιακή.
Σε μια τέτοια αγορά, κανείς, ποτέ, δε θα σκεφτεί να παράγει τίποτα. Κανείς δε θα παράγει ανεμογεννήτρια, ούτε για ταράτσα κι ας στροβιλίζεται η χώρα μες στον αέρα.

Αντί για το δύσκολο δρόμο της παραγωγής θα προτιμήσει να στήσει μια μεγάλη απάτη όπως έγινε με τη σκανδαλώδη και πρωτοφανή επιδότηση της φωτοβολταϊκής κιλοβατώρας στη χώρα, που επιφύλαξε τεράστια κέρδη στα μεγάλα συμφέροντα και εξαγόρασε και διάφορους μικρότερους, όσους πρόλαβαν να δουν γρήγορα την ευκαιρία να πλουτίσουν χωρίς κανένα ρίσκο, αρκεί να προλάβουν μέχρι να κάνει ταμείο η μαφία της ενέργειας και να ανακαλέσει τα σκανδαλώδη τιμολόγια με το μισό Ευρώ την κιλοβατώρα, όπως και έκανε, με τη γνωστή κρατική αξιοπιστία, πριν 1-2 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου