9/6/15

Μια ευκαιρία των ημερών μας

Είναι καλή ευκαιρία οι μέρες μας να ξεχωρίσουν τα αμνά απ΄ τα ερίφια. Προς Θεού όχι γιατί ο ένας ψήφισε το ένα ή το άλλο! Τίποτα δε συμπεραίνεις απ΄ αυτά! Οι ιδεολογίες, όλες οι ιδεολογίες, όταν δεν είναι καλοστημένες απάτες είναι χοντροκοπιές. Γι΄ αυτό κι ΟΛΟΙ μας, αν κοιτάξουμε δίπλα μας, θα δούμε διάφορους που θα προτιμούσαμε ποτέ να μην είχαν ψηφίσει μαζί μας, στην ίδια κάλπη. Ο άνθρωπος είναι πολύ πολύπλοκος για να χωρέσει σ' απλοϊκές κι αφηρημένες ιδέες, που επιδέχονται μυριάδες αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες προσεγγίσεις.

Κι έτσι, για μένα, σε τίποτα απολύτως δεν αλλάζει η αγάπη μου για όσους έχω περάσει από φίλτρο βιωματικό και τους έχω εγκρίνει. Αυτό και μόνο αυτό είναι που με ενδιαφέρει. Κι ας ψηφίζουν μετά ό,τι τραβάει η ψυχή τους. Κι οι μέρες μας, απλά προσφέρουν καλύτερη, πιο καθαρή εικόνα, πάνω στο καθημερινό βίωμα του καθένα. Αυτή είναι κι η ευκαιρία που φέρνουν.

Τις σκέψεις αυτές έκανα, φεύγοντας από μια πρόσφατη μεγάλη συζήτηση με τον πατέρα Βασίλειο, που έχει ενεργό ρόλο στο ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας. Έναν εξαίρετο άνθρωπο, βιωματικά, κι όχι μόνο ιδεολογικά Χριστιανό.

Η στιγμή που συναντάς έναν ιδεολογικό αντίπαλο και σε κάνει να κλαις είναι μια μεγάλη στιγμή. Μην τη χάσετε για προκαταλήψεις, ιδεολογικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου