3/5/10

Οι έχοντες και οι κατέχοντες

Η αριστερά θα πρόσφερε σημαντική υπηρεσία αν φρόντιζε να επεξηγήσει τη θεωρία της ότι τα χρήματα τα έφαγαν κάποιοι έχοντες και κατέχοντες.

Ο Ριζοσπάστης της 7 Μάρτη 2010 κάνει μια προσπάθεια βασισμένη στην συνηθισμένη του τακτική του αυτή της ψευτιάς χωρίς όριο. Αναρωτιέται κανείς, αυτοί οι άνθρωποι δε θέλουν να έχουν μια ελάχιστη πειστική εξήγηση για το κεντρικό τους επιχείρημα; E όχι, δε θέλουν! Αρκεί που χαλάνε κόσμο και είναι ανυπάκουοι σαν τα μικρά παιδιά. Κι' ας λένε ό, τι νάναι.

Θα σας το πω ειλικρινά. Σκασίλα μου μεγάλη οι σαχλαμάρες και οι ψευτιές του Ριζοσπάστη. Το πρόβλημα, το μόνο πρόβλημα, είναι ότι οι ψευτιές τους αποτέλεσαν και αποτελούν το καλύτερο, το πιο ανέλπιστο προπέτασμα καπνού να για να ξεφύγουν αυτοί που πραγματικά φάγανε και ήπιανε όλα αυτά τα χρόνια.

Λένε λοιπόν οι ψευταράδες του Ριζοσπάστη, στις 7 Μάρτη.

Το ενεργητικό των τραπεζών το 2009 καταγράφηκε στα 579 δισ. ευρώ. Χρήματα που θα μπορούσαν να καλύψουν 120 φορές τη χτεσινή αφαίμαξη που υπέστη ο λαός.

Το ενεργητικό όμως περιλαμβάνει μέσα του πράγματα όπως οι απαιτήσεις από τρίτους, κ.ο.κ. Δάνεια δηλάδή που δώσανε και θα τα εισπράξουνε, αν τα εισπράξουνε, στο μακρινό μέλλον. Τρέχα γύρευε δηλαδή λεβέντες μου. Με αυτά τα ανύπαρκτα λεφτά θα εξωφλήσει το κράτος; Τα χρήματα αυτά είναι εικονικά παλληκάρια μου. Υπάρχουν στα χαρτιά και όχι στα συρτάρια!

Και συνεχίζουν με τη γνωστή παραπληροφόρηση που κυκλοφόρησε σε όλα τα κανάλια

Τα 28 δισ. ευρώ που χάρισε στις τράπεζες η κυβέρνηση είτε με τη μορφή ζεστού χρήματος είτε με τη μορφή εγγυήσεων είναι περίπου 6 φορές περισσότερα από τη χτεσινή λεηλασία.

Ξέρετε να δημιουργείτε εντυπώσεις απ΄ το τίποτα, την ξέρετε καλά την τέχνη αυτή. Ξέρετε ότι ο κόσμος δεν ξέρει τι σημαίνει “εγγυήσεις”. Δε χρειάζεται λοιπόν να πείτε και ψέμα. Δημιουργείτε την εντύπωση ότι το κράτος (που έφερε το ΔΝΤ να το σώσει!!) έδωσε 28 δις στις τράπεζες, τη στιγμή που τους έδωσε απλά παλιόχαρτα (ομόλογα) για να δανειστούν απ΄ την ΕΚΤ. Σωθήκαμε δηλαδή και πάλι!!

Λεβεντιές, γιατί βρε λέτε όλες αυτές τις σαχλαμάρες και επιτρέπετε στα πραγματικά λαμόγια να ξεφεύγουν ανενόχλητα; Αυτή τη γελοία θεωρία που είχατε τη δεκαετία του '80, ότι η εργατική τάξη αριθμεί το 90% του πληθυσμού και το κεφάλαιο το 2% ακόμη την πιστεύετε; Αυτή την ανάλυση έχετε ακόμη για την κοινωνία; KΑΛΟΙ - ΚΑΚΟΙ = 90 -2 !! Είστε τόσο ανόητοι;!

H Εθνική Τράπεζα ξεφτέρια μου αξίζει στο χρηματιστήριο 7-10 δις. Αυτή είναι η ναυαρχίδα μας! Και συμμετέχει και το κράτος, όχι μόνο οι κακοί. Θέλουμε καμιά 30αρια Εθνικές Τράπεζες για νάρθουμε στα ίσια μας με το χρέος. Άντε λοιπόν Δον Κιχώτες μου, κάντε έφοδο στις 30 Εθνικές Τράπεζες των ονείρων σας!

Πιο καλοπροαίρετοι αλλά παντελώς ανυποψίαστοι οι του Σύριζα. Στην αρχή της κρίσης προτείνανε να δανειστούμε εσωτερικά, απ΄ τους πολίτες δηλαδή. Απ΄ τους Έλληνες πολίτες που, όσοι είχανε, γεμίζανε όλες τις θυρίδες και τις κυπριακές- ελβετικές κ.λπ. τράπεζες με τα λεφτά τους. Σιγά μη δανείζανε το υπό χρεωκοπία κράτος, το βαρέλι χωρίς πάτο!

Και προς το τέλος της κρίσης καταλήξανε στη μεγάλη ιδέα του δημοψηφίσματος με κεντρικό ερώτημα κάτι σαν “Να πάμε στο ΔΝΤ ή να πάμε για ψάρεμα” μήπως πιάσουμε πολλές- πολλές συναγρίδες και ξωφλήσουμε. Και ψιθύριζαν κάτι για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους που σημαίνει ότι θα μας πετάγανε με τις κλωτσιές απ' την ευρωζώνη και ο καφές θα κόστιζε τώρα 17.500 δραχμές.

Έτσι τα λέει η αριστερά. Τα κόμματα εξουσίας διαλύσανε τον τόπο με τις πολιτικές τους και η αριστερά κυνηγούσε όλα αυτά τα χρόνια φαντάσματα. Εκτός από εκείνο το κομμάτι της που είχε υστερόβουλη ατζέντα εξουσίας και έκοψε δρόμο την κατάλληλη στιγμή (Δαμανάκη, Ανδρουλάκης, και πολλοί άλλοι).

===

  • Κάνατε, επαναστάτες μου, καμιά διαδήλωση για τα 100 χιλιάρικα που έπαιρναν το χρόνο στον ΟΛΠ με ψευτο-υπερωρίες;
  • Μήπως για τον ΗΛΠΑΠ, όπου οι εργαζόμενοι παίρνουν και σήμερα διπλάσια (7.000 E ο μέσος εργαζόμενος το μήνα) απ΄ το αδελφό ΑΤΤΙΚΟ Μετρό (3.500 E ο μέσος εργαζόμενος το μήνα), Καθημερινή, 14 Μάρτη 2010; Ασφαλώς όχι! Την ακούω βέβαια ήδη την απάντησή σας “Η εξίσωση πρέπει να γίνει προς τα πάνω!” Ασφαλώς! Με τα λεφτά που θα πάρετε απ΄ το γιουρούσι, απ΄ τους έχοντες και κατέχοντες τις 30 Εθνικές Τράπεζες των ονείρων σας!
  • Κάνατε καμιά διαδήλωση που τα έργα οδοποιίας, η Μεγάλη Ιδέα δηλαδή των τελευταίων 30 χρόνων, δημοπρατούνταν ανερυθρίαστα σε διπλάσιο Π/Υ απ΄ ότι αντίστοιχα έργα αλλού (π.χ. Κύπρος) και το αποτέλεσμα ήταν τρισχειρότερο.
  • Κάνατε καμιά διαδήλωση που τα υπουργεία ήταν και είναι γεμάτα χρυσοπληρωμένους χαζοσυμβούλους, ρουσφέτια και κομματόσκυλα τεμπελχανάδες;
  • Κάνατε καμιά διαδήλωση που οι αποζημιώσεις που δόθηκαν στους απολυμένους του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής είναι ασύλληπτα όνειρα για το μεγάλο πλήθος εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και του κοινωνικού (και όχι ψευτο-επιχειρηματικού) δημόσιου τομέα;
  • Σας απασχόλησε ποτέ έμπρακτα γιατί το κράτος, το χρεωκοπημένο τούτο κράτος, που μοιράζει συντάξεις των 500Ε, πληρώνει την ίδια στιγμή 16 μισθούς στα δικά του παιδιά στη Βουλή, γιατί πληρώνει (ΕΡΤ) 40 χιλιάρικα μισθό τη φορά το συμπαθή Κο. Παπαδόπουλο να πίνει μπύρες και να ρίχνει στροφές κάθε Σαββατόβραδο;
  • Σας απασχόλησε ποτέ έμπρακτα που κανένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν πληρώνει φόρο σ΄ αυτή τη χώρα; Σιγά τώρα μη συγκρουστείτε με τις σφηκοφωλιές του Δικηγορικού Συλλόγου, του ΤΕΕ, κ.λπ. Αυτές οι άθλιες συντεχνίες είναι η μήτρα που σας γέννησε και η ίδια, η εντελώς ίδια μήτρα, που διέλυσε τον τόπο.
  • Σας απασχόλησε ποτέ που η εκπαίδευση είναι διαλυμένη και οι καλύτεροί μας φεύγουν και δεν ξαναγυρνάνε; Έτσι, έστω και για λίγο, όταν ξαποσταίνατε απ΄ τις ερμηνευτικές σας αγωνίες για τη σαχλαμάρα του πανεπιστημιακού ασύλου; Ασφαλώς όχι! Καλύτερα μάλλον θα νοιώσατε, περισσότερο ασφαλείς!
  • Σας απασχόλησε ότι σε όλες τις απεργίες που κάνετε δεν θα βρείτε ούτε 10 μετανάστες; Αυτοί είναι οι προλετάριοι λεβεντιές, το πήρατε μήπως χαμπάρι; Γιατί σας γυρνάνε την πλάτη; Τι έχετε να πείτε σ΄ αυτούς αλήθεια (*);

Δεν υπάρχει τέλος φίλοι μου.

Μόνο τέλος εποχής υπάρχει.

(*) ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι προσωπικές- ατομικές ευαισθησίες που υπάρχουν στη αριστερά είναι σημαντικές, εκδηλώθηκαν για παράδειγμα με την καταγγελία της βαρβαρότητας εναντίον της Κούνεβα αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Δεν αποτελούν όμως πολιτική άποψη για τους μετανάστες. Η αριστερά σφυρίζει αμέριμνα, δε θέλει στη ουσία να ακουμπήσει το θέμα γιατί θα χρειαστεί να μιλήσει με αριθμούς όπου δεν τα καταφέρνει καθόλου καλά. Γι΄ αυτό και επωφελείται τόσο αποτελεσματικά ο Καρατζαφέρης και οι διάφορες παραλλαγές του. Δείτε και τη δημοσίευση "Πόσους μετανάστες χωράει η Ελλάδα", Ιούλης 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου