9/5/10

...αλλά με νούμερα και όχι με ευχές

Τον πολιτικό κόσμο θεωρεί υπεύθυνο το 98,6% των Ελλήνων για την κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας MRB για την εφημερίδα Real News. Μάλιστα, στη δεύτερη θέση ευθύνης οι ερωτηθέντες τοποθετούν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες με ποσοστό 82,7% και στην τρίτη θέση τον επιχειρηματικό κόσμο με ποσοστό 76%

===

Θα πρέπει Κε Παπανδρέου να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα όπου καθημερινά να μας ενημερώνετε για τα αποτελέσματα στα τρία αυτά μέτωπα. Για παράδειγμα και μόνο θα μπορούσατε

  • Να κοινοποιείτε πόσα παράλογα δικαιώματα του πολιτικού κατεστημένου ξεθεμελιώσατε κάθε μέρα, ξεκινώντας απ΄ τους 300 που καλό θα ήταν να γίνουν άμεσα 200. Επίσης να μας ενημερώσετε πόσο θα περικοπούν (και μη μας κοροϊδέψετε ότι θα καταργηθούν- και η δραστική περικοπή τους καλή είναι...) οι εξωφρενικές μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τα φάρμακα και μηχανήματα στα νοσοκομεία. Υπάρχει έργο πολύ. Δε θάχετε δυσκολίες, ιδιαίτερα αν μέσα στον “πολιτικό κόσμο" συμπεριλάβετε και τους δημοτικούς άρχοντες, το μέγα αυτό βάθρο του πελατειακού κράτους και του σοβιετικού τύπου δημόσιου τομέα που διαθέτουμε στη χώρα.
  • Να κοινοποιείτε πόσα άθλια προνόμια τεμπέληδων και καιροσκόπων συνδικαλιστών καθημερινά περικόψατε. Όπου να κοιτάξετε θα δείτε στρατιές ολόκληρες από αγωνιστές του γλυκού νερού και της αιώνιας καρέκλας. Στην κατηγορία αυτή μπορείτε να συμπεριλάβετε και την εθνική ντροπή των ΔΕΚΟ που έχουν όσα χρέη όσα και προνόμια και φτιάχτηκαν για κανένα άλλο λόγο παρά για να εξυπηρετήσουν ποικίλες συντεχνίες, ενώ συντηρούνται στη ζωή σε πανάκριβες εντατικές, παρά τα αφύσικα για το ανθρώπινο είδος χρέη τους. Και όταν αποφασίζετε να στέλνετε στο διάολο μερικές απ΄ αυτές τις βαθυχρεωμένες 'εταιρίες' που στεγάζετε στον κρατικό Π/Υ, να μας ανακοινώνετε και πόσο περικόπτετε τα ποσά αποζημιώσεων σε σχέση με τα σκανδαλώδη ποσά που δώσατε στους ¨απολυμένους” του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής και που αποτελούνε πρόκληση για κάθε άλλο, υπό απόλυση, εργαζόμενο.
  • Τέλος να μας κοινοποιείτε πόσες από τις τις μύριες όσες ανάπηρες βδέλλες τύπου Κόκκαλη, που τάχα μου επιχειρούν στη χώρα, ξεκολλήσατε από πάνω σας καθημερινά, λέγοντάς τους ότι το κράτος επτώχευσε, το πάρτυ ετελείωσε, και ότι ή θα κολυμπήσουν στα βαθιά ή να πάνε σε παίξουν κανένα ΛΟΤΤΟ που έχουν και τεχνογνωσία. Και να αρχίσετε να πιάνετε κανέναν από τους αμέτρητους φοροφυγάδες. Κάτι στελέχη μεγαλοεπιχειρήσεων (καμιά δεκαριά ξέρω προσωπικά, άρα μάλλον θα πρόκειται για χιλιάδες) με 20- 30.000 μηνιάτικο πληρώνονται στην Κύπρο και στο Λουξεμβούργο και εδώ δηλώνουν 3- 4.000. Αυτό που λέτε, αλλά ποτέ δεν κάνετε. ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ;
Με δυο λόγια χρειαζόμαστε νούμερα Κε Πρόεδρε και όχι επίθετα ή ευχές. Γιατί χωρίς νούμερα η εμπιστοσύνη που σήμερα σας έχει ο κόσμος γρήγορα θα καταρεύσει μαζί με τη χώρα. Προς ηδονιστική χαρά των γνωστών σαδομαζοχιστών και διανοητικά πειραγμένων της αριστεράς της Κα. Παπαρρήγα.

====

Ή καθημερινή αυτή ενημέρωση θα ήταν η καλύτερη, τεχνικά, απόδειξη της πρόθεσής του Κου Παπανδρέου να διαχειριστεί την κατάσταση με μέτρα και όχι με συνθήματα.

Τέλος, επειδή λογιστική είναι σπουδαία αλλά δεν υποκαθιστά τη στρατηγική, δυο παρατηρήσεις στο επίπεδο της πολιτικής

Συνεχίζει να μη λέγεται η αλήθεια στο λαό. Η πρακτική αυτή, δεδομένων των προθεσμιών με τις οποίες τρέχει το πρόγραμμα του ΔΝΤ, είναι χωρίς νόημα. Κερδίζονται κάποιοι μήνες χωρίς ομως να χτίζεται η αξιοπιστία που παράγεται από την ειλικρίνεια. Παράδειγμα τρανταχτό. Τα μέτρα του ΔΝΤ, που προσυπέγραψε η ελληνική βουλή αναφέρουν δέσμευση για απολύσεις 20.000 δημοσίων υπαλλήλων το 2012-2013. Με απόλυτη σαφήνεια και χωρίς καμιά προϋπόθεση ή όρο. Αυτό πόσοι το ξέρουν; Και κάτι ακόμη. Οι 20.000 αυτοί υπάλληλοι κοστολογούνται με 55.000Ε κόστος το χρόνο ο καθένας! Ουτε στη Σουηδία να ζούσαμε!

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατεβάστε από εδώ τη συμφωνία και δείτε τον Πίνακα 1, Σελιδα 14 "Workforce reduction beyond 5:1 (add. 20,000)")


Γιατί δε λέγονται αυτά στο λαό από την κυβέρνηση, τα κομματα και τα ΜΜΕ; Είναι όμως απολυτα σαφώς διατυπωμένο. Συντηρείται δυστυχώς μια εντύπωση του παροδικού. Πολλοί πιστεύουν ότι εδώ τελειώσαμε. Μερικοί ίσως ότι σε 1-2 χρόνια θα ξανάρθουν οι μισθοί των δώρων. Ενώ η αλήθεια, διατυπωμένη με μοναδική σαφήνεια στο κειμενο των 23 σελίδων της συμφωνίας είναι ότι πρόκεται για μόνιμη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου που θα συνοδευτεί από σειρά άλλων σκληρών μέτρων στην ίδια κατεύθυνση. Και το δάσος πίσω από τα δέντρα είναι ότι το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τη σημερινή παραγωγικότητά τους. Και αυτό αποσιωπάται ενώ θα έπρεπε να είναι το μείζον θέμα συζήτησης, το μόνο για το οποίο πρέπει και μπορούμε να κάνουμε κάτι, στον πραγματικό κόσμο που ζούμε και όχι στον φαντασιακό κόσμο των Σαμαρά – Τσίπρα- Παπαρρήγα- κ.λπ

Τέλος, σχεδόν οι πάντες καταλαβαίνουν ότι οι κοκκορομαχίες με το Σαμαρά δε βοηθούν την κατάσταση. Ασφαλώς ο κος Σαμαράς θα έπρεπε να είναι στην ίδια, άντε σε γειτονική, κρυψώνα με τον κο Καραμανλή αντί να παριστάνει τον υπερευαίσθητο στη Βουλή υιοθετώντες τις ανοησίες της αριστεράς. Ηθικά εκεί είναι η θέση του. Ηγείται όμως πολιτικά ενός μεγάλου κόμματος και οι συνθήκες επιβάλλουν μη πόλωση αλλά συνεργασία. Και επιστράτευση των 10- 20 αξιόλογων Ελλήνων τεχνοκρατών σε μόνιμο ρόλο συμβούλου της κοινής προσπάθειας. Για να μεγιστοποιηθούν οι λίγες πιθανότητες να βγει κάτι από τα μέτρα. Και όμως, αυτό που έχει καταλάβει ο Καρατζαφέρης, και είναι προς τιμή του, παραμένει άπιαστο όνειρο για τους ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων. Ο Σαμαράς έχει, και πολύ καλά κάνει, ενοχές και για τον ίδιο και τα ξεσπαθώματά του το 1993 με τους Σκοπιανούς όσο και για την ολέθρια πολιτεία του κόμματός του μετά το 2006. Παίζει άμυνα και δύσκολα θα πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία κλίματος συναίνεσης. Ο Παπανδρέου έχει το πλεονέκτημα και οφείλει να τον στριμώξει στο ίδιο τραπέζι. Είναι θέμα κοινού νου. Μονό αν κάποιος έχει προτεραιότητα να ασκεί τις φωνητικές του χορδές φωνασκώντας, κατά βούληση, ότι του κατέβει στο κεφάλι έχει σοβαρό αντεπιχείρημα για να μην γίνει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου