31/1/15

Γερμανία του '53 και Ελλάδα του '15

Δεν είναι κακή ιδέα να πατήσει κανείς στο ανάλογο της Γερμανίας του '53 και στην ευνοϊκή διευθέτηση των πολεμικών χρεών της και να ζητήσει μια ανάλογη μεταχείριση και για την Ελλάδα του ΄15. Το ιστορικό προηγούμενο προσφέρει πάντα πολύ καλό και ηθικό πάτημα. Είναι λοιπόν μια εξαιρετική ιδέα, ίσως και μια αναγκαία ιδέα, αφού σε βάθος χρόνου το χρέος, φαίνεται με βεβαιότητα μη βιώσιμο.  

Για να υπάρχει όμως το ιστορικό προηγούμενο και να πατήσει κανείς πάνω του πρέπει να είναι πραγματικό και όχι κάλπικο.

Η Γερμανία λοιπόν του '53 είχε κατεβάσει το κεφάλι, είχε δηλώσει ειλικρινή συγνώμη, είχε σηκώσει τα μανίκια και είχε κρεμάσει και τους ναζήδες. Tι απ΄ όλα αυτά έχει συμβεί στην Ελλάδα του '15;

Χωρίς να χάνει κανείς την απόλυτα διαφορετική κλίμακα των εγκλημάτων, έχει, στη δική της κλίμακα, ζητήσει η Ελλάδα κάποια συγνώμη; Ούτε κατά διάνοια! Εξάλλου γιατί να ζητήσει συγνώμη; Yπάρχουν σωρό οι αστείες θεωρίες για το τι χρεοκόπησε τη χώρα. Κυρίως φταίει η Μέρκελ. Τόσο προχωρημένη ανάλυση. Μετά αν ο νους είναι ακόμη πιο ελαφρύς και καλπάζει ακόμη περισσότερο, διαλέγει κανείς κάτι άλλο, ας πούμε Εβραίους, Αμερικάνους, Νεφελίμ. Ότι έχουμε, ως ενήλικα όντα, απόλυτη ευθύνη των πράξεών μας δεν το λεν παρά ελάχιστοι. Λες και τα ΠΑΣΟΚ/ ΝΔ, που συνήπταν τα δάνεια και τα κατασπάραζαν μαζί με τα πακέτα της ΕΕ, δεν τα ψήφιζαν τα στίφη εκείνα με τα σημαιάκια και τα ποσοστά του 40 -45%. Λες και τους φύτεψαν οι δυνάμεις του κακού που πολεμάνε διαχρονικά τη χώρα.

Όλα αυτά τα χρόνια ήταν ελάχιστα, μετρημένα, τα άτομα που μίλησαν για το λάκκο που σκάβαμε. Όλοι οι άλλοι, χοροστατούντων φυσικά των κρατιστών της "αριστεράς" που κυβερνάνε σήμερα δεν καταλάβανε τίποτα, δεν είπανε τίποτα. Όλο για κάτι άσχετο φωνασκούσαν για τη γνωστή εργασιοθεραπεία.

Να μη μιλήσουμε βέβαια για κατέβασμα του κεφαλιού! Μόνο ίσως όταν στροφάρουν οι εύποροι και γλεντζέδες συνέλληνες πάνω στις πίστες στην Πειραιώς και στη Μύκονο. Μόνο τότε κατεβαίνει το κεφάλι. Τα ρωμαϊκά όμως αυτά όργια, που δε γίνονται ούτε στο Λας Βέγκας, τα γνωρίζει πια ο μέσος Ευρωπαίος στον οποίο σήμερα τείνουμε την παλάμη. Και κουνάει το κεφάλι με το πόσο διαλυμένη κοινωνία είμαστε που έχουμε 1.5 εκατομμύρια ανέργους και ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στροφάρει ακόμη αλληλέγγυα, αμέριμνα, ανενόχλητα κι αφορολόγητα.

Τώρα βέβαια για να σηκώσουμε τα μανίκια αυτό μάλλον μας ξεπερνάει τελείως. Εξάλλου η ιδέα ότι η εργασία παράγει πλούτο θεωρείται το μεγαλύτερο ανέκδοτο. Πολύ πιο δημοφιλής άποψη είναι η ιδέα ότι η αύξηση του βασικού μισθού παράγει κατανάλωση και ΑΕΠ. Προς τι λοιπόν το σηκωμένο μανίκι;

Να μη μιλήσουμε τέλος για κρέμασμα των σαμαροβενιζέλων, έστω και με μια πιο πολιτισμένη εκδοχή, ας πούμε αυτή της πολιτικής περιθωριοποίησής τους. Αμετανόητοι οι ίδιοι, μερικοί παραμένουν στις επάλξεις και οι περισσότεροι σαν τα ποντίκια πηδάνε απ΄ το καράβι που βυθίζεται για να ανέβουν στο διπλανό καράβι των Σύριζα/ Ανέλ. Όπου τους υποδέχονται μετά βαϊων και κλάδων.

Βέβαια, γούστο μας και καμάρι μας για το πώς θα στροφάρουμε, για το αν θα δουλεύουμε και για το αν θα κρατάμε τους άθλιους της κομματοκρατίας πρώτο τραπέζι στην πίστα. Μαγκιά μας κιόλας αν θα κάνουμε παρέα με την ΕΕ ή αν θα ανάψει μέσα μας εκείνος ο παλιός ο πόθος, ο ομολογημένος κι ο ανεκπλήρωτος, με τη Ρωσία. Ή αν θα διαλέξουμε καινούργια αγάπη, ας πούμε κάτι σαν το ισλαμικό κράτος που μάχεται, σήμερα που ξαποστάζει η "αριστερά", όσο κανένας άλλος τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές.

Το μόνο είναι που όλα αυτά τα γούστα και τα καμάρια δε γίνεται να τα πλασάρουμε ως Γερμανία του '53. Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Όλα αυτά μπορούμε να τα πλασάρουμε μόνο ως μια κάποια Σύβαρι απ΄ τις πολλές που υπήρξαν σε διάφορες παλιότερες εποχές. Και που όλες, μα όλες, για να ξοφλήσουν το λογαριασμό κατέληξαν σε μέρος δροσερό.

Σε κάποιο πάτωμα της γαλέρας.

4 σχόλια:

 1. Είναι πολύ ατυχής η ανάρτηση σου φίλε.
  Πρώτον ποιος σου είπε ότι οι Γερμανοί ναζί κρεμάστηκαν; Όλοι οι μεγάλοι ρυθμιστές του τρίτου Ράιχ έχουν τα μέσα παραγωγής ακόμα στα χέρια τους και δεύτερο ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένεις να ζητήσει συγγνώμη για τις λαμογιές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα κράτη σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο έχουν συνέχεια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν τα κάνουν θάλασσα τα λαμόγια των ΠΑΣΟΚ/ ΝΔ δε γίνεται να φορτώσεις το λογαριασμό σε Σλοβάκους και Ισπανούς.. Τους κρεμάς αν θέλεις, αλλά το λογαριασμό τον παραλαμβάνεις εσύ.

   Αν τώρα δε σου αρέσει η παρέα αυτή μπορεί κανείς να σηκωθείς να φύγεις. Τα δεκάδες πλεούμενα που καταφτάνουν κάθε μέρα στην ΕΕ με χιλιάδες απελπισμένους εμένα με πείθουν ότι καλύτερη παρέα δεν υπάρχει. Εξάλλου η χώρα είναι παραγωγικά ανύπαρκτη. Μόνο ως γιουσουφάκι των Τούρκων ή ως πουτανάκι των Ρώσων μπορώ να τη φανταστώ εκτός ΕΕ. Και ξέρεις αυτοί για τα χρέη δεν κάνουν διαπραγμάτευση. Αγνό έρωτα κάνουν....

   Τώρα αν τα μέσα παραγωγής τα έχουν ναζήδες ό, τι πεις. Η πίστη δίναι ελεύθερη, δεδομένα δεν έχεις κανένα, μόνο υποθέσεις και συνωμοσίες. Αυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι Ναζιστές δηλωμένους και περήφανους έχει η Ελλάδα όχι η Γερμανία. Όπως έχει και γαϊδούρια ακροδεξιά με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κυβέρνηση (και έχει και εκείνο το σταλινικό τομάρι τον Κοτζιά που όταν πετροβολούσα το '86 την πρεσβεία του σοσιαλφασίστα Γιαρουζέλσκι, αυτός ήταν αγκαλιά μαζί τους)

   Τέλος, η ΕΕ έχει και πολλά άλλα ακροδεξιά κατακάθια (Λεπεν, Λέγκα, Φαράντζ, κ.λπ) που στηρίζουν ανοικτά και ξάστερα ΣΥΡΙΖΑ για να διαλύσουν την ΕΕ. Ο Νότος και Οι Ποδέμος μούγκα όπως βλέπεις. Διευκρίνισαν ότι η Ισπανία δεν έχει σχέση με την Ελλάδα. Ακόμη και οι Κύπριοι !!! μας έγραψαν και κοιτάνε αλλού.

   Διαγραφή
 2. Γεια σου στόμα σου (στη σκέψη και το πληκτρολόγιο σου ήθελα να πω...) Νίκο. Απόλυτα εύστοχο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή