9/2/16

Πείραμα και πίστη

Ακούω τον π/θ που ενώ εδώ κατρακυλάμε, αυτός προσδοκάει να προκαλέσει ρωγμές στην Ευρώπη και στον καπιταλισμό, και σκέφτομαι γιατί άραγε τα ΚΚΕ / Σύριζα δεν οργανώνουν κομμουνιστικά/ σοσιαλιστικά τις επιχειρήσεις που έχουν, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοί τους να υφίστανται τη γνωστή άγρια καπιταλιστική εκμετάλλευση;

Γιατί οι ποικίλοι εναλλακτικοί της αριστεράς δεν μπορούν να οργανώσουν μια βίλα Αμαλίας που να μη βρωμάει από χιλιόμετρα; Για να μην πούμε για καμιά εργατική- αυτοδιαχειριστική εξουσία σαν αυτές στις οποίες μαζικά προσεύχονται.

Θα απαντήσουν ότι αυτά για να γίνουν πρέπει πρωτα να προκαλέσουν παγκόσμια ρωγμή στον καπιταλισμό, αλλιώς, απλά δεν γίνονται.

Ο άνθρωπος όμως βγήκε απ΄ τις σπηλιές γιατί ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ πήγε δηλαδή απ΄ το μικρό στο μεγάλο και δεν προσευχόταν στο μεγάλο αδιαφορώντας για το μικρό.

Όταν λοιπόν κάποιος λέει ότι “δεν μπορώ να κάνω κάτι τώρα, χρειάζομαι όλον τον πλανήτη για να δουλέψει η θεωρία μου” μπορούμε να είμαστε σίγουροι: πρόκειται για πιστό ή για ηλίθιο η για άχρηστο ή για κάποιο συνδυασμό τους, πιθανότητα και των τριών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου