5/5/14

Ο Κορδάτος κι ο σκορδάτος

Διάβασα πρόσφατα την εκπληκτική εισαγωγή του Κορδάτου στη Μήδεια του Ευριπίδη. Κάποτε ο αριστερός δεν απαλλασσόταν απ΄ την υποχρέωση της γνώσης. Βάθος γνώσης αμέτρητο ο κομμουνιστής Κορδάτος στο κείμενο αυτό. Χαίρεσαι όπου συμφωνείς, καμαρώνεις αν καταφέρεις και κάπου διαφωνήσεις.

Για να φτάσουμε σήμερα στον “Υes I does”. Βαφτίστηκαν πρώτα αριστεροί, κήρυξαν μετά το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση (σσ. τεμπελιά) των μαθητών. Η "αυτοδιάθεση" παρήγε βέβαια αγραμματοσύνη, πήραν όμως άφεση κι εξευτελίζουν τώρα διεθνώς τη χώρα! Και συναγελάζονται κάτι μελαγχολικά γερόντια στην Τσεχία, λίγο πριν τα βάλουν κι αυτά στο μουσείο, κι αποφεύγουν κάθε σοβαρή συζήτηση, σίγουροι για το βροντερό γέλιο που θα διατρέξει τη μεγάλη απόσταση απ΄ τη Λισαβόνα ως τον Καύκασο.

Σε λεξικό 3000 χρόνων, δεν υπάρχει λέξη...


4 σχόλια:

  1. Με πολύ "ισχυρά επιχειρήματα" ο συγγραφέας του άρθρου κατακεραυνώνει τον Αλέξη Τσίπρα!
    Φίλε, ζούμε στο απόλυτο μηδέν, αποτέλεσμα της πολυετούς διακυβέρνησης του "τροτσκιστή", και ενεργού καθηγητή Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος σε εποχή Μακάρθι στην Αμερική κυκλοφορούσε ανενόχλητος και ισοπέδωσε τα πάντα τα τελευταία τριάντα χρόνια και εσύ χρεώνεις στον Τσίπρα τα χάλια της παιδείας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια διαπιστωση έκανα, δεν κατέθεσα επιχειρήματα. Τον Κορδάτο σύγκρινα, με τους αγράμματους του σήμερα. Ίσως αν διαβάσεις λίγο Κορδάτο, το παραπάνω κείμενο, να συμφωνήσεις μαζί μου.

      Τώρα για το ποιος φταίει, καλά το λες, οι πασοκτζήδες ήταν ο οδοστρωτήρας. Το πρόβλημα με την "αριστερά" είναι ότι ότι είναι κρατιστές, θέλουν η εκπαίδευση να είναι κρατικό μονοπώλιο. Για μένα το κράτος είναι μια απέραντη μαφία (γελάς αν θες, αλλά εγώ είμαι αναρχικός, του 21ου αιώνα όμως, δες και άρθρο στο www.dailyanarchist.com πιο πάνω) άρα είναι πάντα απέναντι. Μεγάλο θέμα....

      Διαγραφή
  2. Τα κάνεις γαργάρα τα σχόλια Νικολάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή