18/9/13

Η ματαιότητα της αξιολόγησης στην Ελλάδα

Δρομολογούνται αξιολογήσεις και γίνεται συζήτηση για την αξιοκρατία που δεν υπάρχει στη χώρα. Φοβάμαι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Δεν υπάρχει καν η πεποίθηση ότι υπάρχουν “άξιοι”. Η ιδεολογικά κυρίαρχη “αριστερά” έχει πείσει την κοινωνία ότι κάθε διαφοροποίηση και κάθε αξιοσύνη είναι ψευδεπίγραφη, έχει βάση ταξική, και στον ιδανικό κόσμο που θα μας κομίσει μια μέρα δε θα υπάρχουν τέτοια πράγματα και θα είμαστε όλοι το ίδιο.

Τους “άξιους” οι αναπτυγμένες χώρες τους κυνηγούν για να τους εντοπίσουν. Εμείς αρνιόμαστε ότι υπάρχουν. Αν δεν νικηθεί στην πράξη η παραπάνω αστεία υπόθεση της “αριστεράς”, όπως έχει νικηθεί στον κόσμο όλο, η αξιολόγηση θα παραμένει μια βαθιά αντιφατική και τελικά μάταια υπόθεση.

Άλλη παρενέργεια της ηγεμονίας της ψευτοαριστεράς είναι ότι οι "ίσες ευκαιρίες" παραμένουν τελικά κενό γράμμα. Καθόλου τυχαία κι άσχετα με τα παραπάνω. Όταν πιστεύεις ότι οι άνθρωποι είναι τελικά το ίδιο άξιοι, τότε γιατί να ενδιαφέρεσαι για “ίσες ευκαιρίες”. Μάταιο και περιττό είναι κι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου