13/7/13

H πυραμιδωτή απάτη του multiple level marketing (MLM)

Συναντώ συνεχώς νέους, καλοπροαίρετους και μορφωμένους ανθρώπους που, προφανώς λόγω της κρίσης, όλο και περισσότερο εντυπωσιάζονται από τις υποσχέσεις του MLΜ. Κι όμως αρκεί να βάλεις στο google 'ΜLM', για να βγουν πάνω πάνω σωρός οι σύνδεσμοι ακόμη και για κείμενα του 1990, που αποκαλύπτουν με μαθηματικά την απάτη αυτή.

Το ΜLM τάχα μου διαφοροποιείται απ΄ την πυραμίδα γιατί διακινεί ένα προϊόν. Σου δίνει την εντύπωση ότι είναι πραγματικό marketing ενός πραγματικού προϊόντος.

Μόνο στην επιφάνεια όμως. Στην ουσία το χρήμα βγαίνει όχι με την ιερή “πώληση προϊόντος” αλλά με τις ανίερες “μισές αλήθειες για την προσέλκυση στο δίκτυο” . Όσο πιο πολλά επίπεδα προσηλυτισμένων έχεις από κάτω σου τόσο πιο πολλά τα έσοδά σου.

Όταν λοιπόν ένα μέλος της πυραμίδας κάνει μια πώληση, όλοι όσοι είναι από πάνω του παίρνουν μερίσματα. Και η τιμή στο “προϊόν” ανεβαίνει...Υπερτιμημένα λοιπόν προϊόντα, από εκεί ξεκινά η απάτη. Αυτό που πουλάς δεν είναι το προϊόν αλλά μια θέση στο δίκτυο. Γι΄ αυτό και η τιμή είναι τόσο υψηλή. Για να ενσωματώσει τα μερίσματα όλων των προηγούμενων στην πυραμίδα!

Θα ρωτήσει κανείς: Και τι κακό υπάρχει να πουλάω μια θέση σε ένα δίκτυο διανομής; Εξάλλου το MLM υπάρχει 60 χρόνια, κάποια αξία θα έχει.

Μάλιστα. 

Διαβάστε λίγο τη θεωρία και δείτε τις στατιστικές των ΜLM να δείτε ότι πάντα μα πάντα οδηγούν σε κέρδη λίγων και σε ζημιές πολλών. Γι΄ αυτό και παραμένει ως μοντέλο, αλλιώς θα είχε εξαφανιστεί. Μη βαυκαλίζεστε λοιπόν απλά με το ότι η απατεωνιά αυτή επιβιώνει 60 χρόνια μετά την επινόησή της! Kαι οι ληστείες των τραπεζών επιβιώνουν, έτσι δεν είναι; Θα σας δείχνουν βέβαια Ferrari και άλλα τέτοια. Των λίγων "επιτυχημένων". Για τους πάρα πολλούς που χάσανε άπειρο χρόνο, που χάσανε ίσως και την ποιότητα στη ζωή τους, δε θα ακούσετε τίποτα.

Η στατιστική λοιπόν είναι βαριά σε βάρος σας γιατί το τάχα μου προϊόν, μέσα απ΄ τις ανεξέλεγκτες σε αριθμό πωλήσεις (πρέπει να διαβάσετε το εξαιρετικό άρθρο του Van Druff για να καταλάβετε τι ακριβώς σημαίνει αυτό και τι καταστροφή μαθηματικά συνεπάγεται) φτάνει σύντομα σε κορεσμό και οι πωλήσεις σταματούν. Και οι μυριάδες που θα μείνουνε με τα “προϊόντα” στα χέρια τους κλαίνε τα λεφτά τους και το χρόνο τους. Τα λίγα λεφτά τους, ναι, δε χάνει κανείς περιουσίες. Χάνουν πάρα πολλοί από λίγα. Η πιο σατανική κλεψιά δηλαδή. Και συνήθως χάνουν άπειρο χρόνο σε συναντήσεις, καμπάνιες, κ.λπ.  Γιατί αν μετά από 1 χρόνο τρέξιμο βγάζει κανείς 100Ε από μερίσματα δε φαντάζομαι αυτο να λογαριάζεται για κάτι αξιόλογο. Και κάτι ακόμη. Αν σταματήσεις το τρέξιμο και πεις "ωραία, πέθανα στη δουλεία ένα χρόνο, τώρα θα παίρνω 100Ε σε όλη μου τη ζωή" θα έχεις κάνει μέγα λάθος. Τον επόμενο χρόνο τα 100Ε θα είναι 80, και σε λίγα χρόνια ακριβώς μηδέν! Το παλιό σου δίκτυο πάντα θα φθίνει. Νόμος της θερμοδυναμικής. Αν δεν αυξάνεις το δικό σου δίκτυο με συνεχή προσπάθεια τα μερίσματά σου θα εκμηδενιστούν. Άντε λοιπόν ξανά απ΄ την αρχή!

Τώρα βέβαια η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Θα πει κανείς “ναι αλλά εγώ είμαι μάγκας, θα φροντίσω να είμαι μέσα στους λίγους ψηλά στην πυραμίδα και όχι στους χασούρηδες στη βάση. Και θα παίρνω, έτσι μάγκας που είμαι, μερίσματα από όλους που έχω παρακάτω και απ΄ ό, τι πουλάνε.

Σε αυτόν η απάντηση είναι ότι 
  • η στατιστική είναι εναντίον σου, είσαι μέσα σε κάτι σα λοταρία, ιδιαίτερα αν υπολογίσεις τον άπειρο χρόνο που θα επενδύσεις σε ξενοδοχεία και σπίτια για να εξηγήσεις το τρομερό concept που πλασάρεις.
  • στην προσπάθειά σου να αλλάξεις τη στατιστική αυτή θα γίνει η ζωή σου άθλια και μίζερη, θα βλέπεις τους φίλους σου σαν πελάτες. 
  • Η ζωή οφείλει και μπορεί να είναι κάτι πιο δημιουργικό από το να βάλεις στα χέρια κάποιων ένα εξώφθαλμα υπερτιμημένο προϊόν. Και τέλος 
  • θα βοηθήσεις και στη μαζική μικρή κλεψιά διάφορων ανώνυμων στον πλανήτη, πιθανότατα πάμφτωχων Αν βέβαια αυτό έχει κάποια σημασία.

17 σχόλια:

  1. Νικο οτι γραφεις σε αυτο το κειμενο ειναι ασχετο με την ενοια του δικτυακου marketing. ας αρχισω απο το οτι η ζωη καποιου γινεται ποιο μηζερη... η ζωη οποιου ασχοληθει σοβαρα με το mlm μονο μηζερη δεν ειναι. το αντιθετο μαλιστα. οσο για το αν κερδιζουν λιγοι η πολυ η απαντηση ειναι κερδιζει οποιος δουλευει ειτε αυτος μπει το 2000 ειτε το 2009. αν αυτος που μπει το 20009 δουλευει περισσοτερο θα περνει περισσοτερα. επισης επειδη ο καθενας γραφει ενα αρθρο και λεει οτι του κατεβει γιατι δεν πληρωνει γι αυτο που λεει αλλιως θα το σκευτοτανε πρωτα..... εχω να σου πω κατι .... ψαξε, διαβασε, ενημερωσου, και οταν καταλαβεις την διαφορα του δικτυακου marketing με την πυραμμιδα θα περιμενω την απαντηση σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κάτι νομίζω έχω διαβάσει, το καλύτερο ακολουθεί

      http://www.vandruff.com/mlm.html

      Τώρα αν σε κάποιον αρέσει το MLM. έγκλημα σίγουρα δεν είναι. Απλά η στατιστική είνμαι σε βάρος του. Καλή του τύχη όμως

      Διαγραφή
    2. Μην παραμενετε στο παρελθον κυριοι. Το mlm ειναι ακαλυπτη επιταγή για την Ελλάδα, για πολλους λογους. Είναι ομως μια τεραστια βιομηχανια ισως και μεγαλυτερη απο της μουσικής. Ομως υπαρχει και εξελιξη του μοντελου που ειναι καινουργιο στην Ελλαδα καi ονομαζεται AFFILIATE MARKETING. Ο κοσμος τρεχει με τρελες ταχυτητες στο εξωτερικο και εμεις αναμασαμε τα ιδια και τα ιδια. Η αγορα ειναι τεραστια και μπορειτε να την διερευνησετε με μερικα clic.

      Διαγραφή
  2. καλημερα !! Τι γνωμη έχεται για την DXN? Είναι και αυτη μια MLM αλλα διαφορετικη απο τις αλλες ζηταει μονο 20 ευρω για εγγραφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιωάννης Σ. Κιούσης17 Ιουλίου 2015 στις 1:04 μ.μ.

      Η DXN είναι εταιρεία mlm.

      Έχει υπέρ και κατά.

      Το εάν σου ταιριάζει, θα το κρίνεις μόνος σου.

      Το κόστος εγγραφής είναι, πράγματι, χαμηλό (19ευρώ), και δεν χρειάζεται να τα δώσεις από την αρχή. Δηλαδή, μπορείς να γίνεις μέλος δωρεάν και στη πορεία, εφ'όσον δεις ότι ταιριάζει στην προσωπικότητα σου, να γίνεις συνεργάτης και να λαμβάνεις προμήθειες από το τζίρο σου.

      Και για να αναφερθώ και στο άρθρο του κύριου Σακκά, τα προϊόντα της δεν είναι καθόλου υπερτιμημένα. Απεναντίας, έχει χαμηλότερες τιμές από τα αντίστοιχα της αγοράς και, προσωπικά, πελάτες μου είναι φαρμακεία και επαγγελματίες υγείας (ιατροί, διατροφολόγοι, φυσικοθεραπευτές).

      Ορισμένοι λένε ότι το βασικό μειονέκτημα της είναι ότι δεν παρέχει άμεσα πολύ καλά χρήματα. Ωστόσο, για μένα αυτό είναι πλεονέκτημα διότι μένουν μακριά από την DXN οι "εκατομμυριούχοι"... και συνεργάτες γίνονται, κυρίως, αυτοί που πραματικά πιστεύουν στα προϊόντα και όχι αυτοί που πιστεύουν ότι θα πληρώνονται χωρίς να κάνουν τίποτα...

      Διαγραφή
  3. Το MLM στην πραγματικότητα είναι MLP Multi Level Payout!

    ΣΟΣ. Δεν προωθώ καμία εταιρία καφέ, και η αναφορά μου σε αυτές, γίνεται μόνο ως παράδειγμα.

    Αγαπητέ κύριε Σακκά, μελέτησα και το δικό σας άρθρο και την άποψη στο
    vandruff.

    Η άποψη στο vandruff, είναι ένα ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ (σε μορφή άρθρου) που αποσκοπεί στο ΚΕΡΔΟΣ ... προτάσσει μάλιστα και κάποια διλλήματα περί ηθικής της ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ, την στιγμή που ο έμπορος-αρθρογράφος, επιδιώκει με διαφημίσεις του google να βγάλει το κάτι-τις του. Δεν είναι αμαρτία, αν έλειπε το κήρυγμα.

    Υποθέτω ότι εσείς, θέλετε να δώσετε μια καλοπροαίρετη άποψη στον αναγνώστη σας. Σωστά;

    Αυτή μάλιστα την στιγμή, ο αναγνώστης σας, ερευνητής του marketing, τυγχάνει να είμαι εγώ.
    http://emporiko-oplostasio.com/giannis-sachtouras.html

    http://emporiko-oplostasio.com/mlm-epilogi.html

    Οι κανόνες που διέπουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι σχεδόν πάντα οι ίδιοι, ανεξαρτήτως από τις ιδιαιτερότητες της κάθε διαφορετικής αγοράς.

    Το MLM, δεν είναι τίποτε άλλο, από ένα σύστημα ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ πωλητών, με τα θετικά και τα αρνητικά του.

    Θα το ονόμαζα μάλιστα Multi Level PAYOUT (και όχι marketing).

    Λόγω της δουλειάς μου, έχω δει αμέτρητες επιχειρηματικές αποτυχίες, που δεν είχαν σχέση με το δικτυακό μάρκετινγκ.

    Ο κύριος λόγος, ήταν η έλλειψη εμπορικής παιδείας, που είχαν οι εκκολαπτόμενοι επιχειρηματίες. Σχεδόν κανείς από τους αποτυχόντες, δεν αντιλαμβανόταν, τους απλούς όρους, educated risk, marketing test & least viable product.

    Θεωρητικά, το δικτυακό μάρκετινγκ, προσφέρει, πληθώρα δωρεάν επιμόρφωσης, στα επίδοξα στελέχη του.

    Κάνοντας μια άτυπη έρευνα στην αγορά, διαπίστωσα, αυτό που γνωρίζω για την εκπαίδευση, τα 25 χρόνια εργασίας μου, ως επαγγελματίας καθηγητής.

    Οι αποτυχόντες, ΔΕΝ μελετούν! Δεν προετοιμάζονται.

    Σύμφωνοι, υπάρχουν κι άλλες παράμετροι αποτυχίας, ειδικά σε μια επιχείρηση.

    Το δικτυακό μάρκετινγκ ΜΠΟΡΕΙ να αποδώσει, αλλά ως ΜΕΙΓΜΑ με άλλες δραστηριότητες και όχι ως η μοναδική ... είναι αυτό που ονομάζουμε back end. Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

    Κατά την έρευνά μου έχω συναντήσει, κάμποσους επαγγελματίες, που κερδίζουν από την προώθηση ΜΛΜ προιόντων που τα τρέχουν παράλληλα με συναφή δραστηριότητα.

    Ο λόγος της επιτυχίας τους (που δεν είναι φυσικά εκατομμύρια ευρώ) είναι η γνώση της αγοράς τους (π.χ. ιδιοκτήτης γυμναστηρίου προωθεί και συμπληρώματα διατροφής) και η επαγγελματική τους κατάρτιση.

    Στην πορεία, δημιουργούν κι ένα μικρό έως μεσαίο δίκτυο, από ομοϊδεάτες συναδέλφους τους.

    Με άλλα λόγια, το μλμ, καθεαυτό, δεν αποτελεί μια εναλλακτική λύση, ως υποκατάστατο μιας αργομισθίας στο δημόσιο. Είναι επαγγελματική δραστηριότητα, που διέπεται από τους κανόνες και την ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ της αγοράς.

    Τα παράπονα που ακούτε, έχουν κάποια λογική εξήγηση, διότι εξ αιτίας του χαμηλού κόστους εισαγωγής, υπάρχει πολύς κόσμος, που θέλει να δοκιμάσει "την τύχη" του.

    Στο εμπόριο, όμως, έχουμε σπάνια επιτυχία, λόγω τύχης.

    Ναι, η δημιουργία "ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΑΣ" είναι ένα άσχημο τέχνασμα ... όμως, αυτός που την "πατάει", κατά την γνώμη μου τα "γυρεύει" ...

    Μην πάτε μακριά ... πόσα εκατομμύρια συμπολίτες μας, ψήφισαν με γνώμονα, την ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΑ και τους ευσεβείς τους πόθους; ... "λεφτά υπάρχουν", το σωτήριο "ΖΑΠΕΙΟ" και "θα σχίσω το μνημόνιο" ...

    Βλέπω ότι, απαντάτε ερωτήσεις, όπως για την εταιρία του καφέ.

    Έχετε εμπειρία σε εμπορικές μεθόδους, ώστε να μπορείτε να αξιολογείτε μια εμπορική ευκαιρία;

    Αντιλαμβάνεστε τους όρους, front end, back end, marketing mix, marketing test & least viable product;

    Αν ναι, θα ήμουν ευτυχής να διδαχθώ από τις εμπειρίες σας!

    Ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία,

    Γιώργος Δροσουλάκης
    http://emporiko-oplostasio.com/mlm-epilogi.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπάμπης Χαραλάμπους9 Μαΐου 2015 στις 11:55 π.μ.

    Δεν ισχύει. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Όλες οι εταιρίες απαιτούν την πώληση προϊόντων ειδάλλως κάνεις δεν πληρώνεται. Δεν πα να έχεις όλο τον πληθυσμό της γης από κάτω σου; Δεν θα βγάλεις ούτε cent αν δεν γίνει πώληση προϊόντος ή υπηρεσίας.

    3 Χρόνια μελετάω το mlm χωρίς καν να είμαι σε κάποια εταιρία. Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν μπορεί κανείς άνθρωπος να ξεκινήσει μια εταιρία χωρίς να ξέρει με τι έχει να κάνει αλλά και χωρίς να ξέρει να διαχειριστεί αυτό που έχει. Αν κάποιος δεν ξέρει ούτε με τι έχει να κάνει αλλά ούτε και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εργαστεί τότε σίγουρα θα αποτύχει. Για αυτό ακριβώς το λόγο βλέπουμε μεγάλα ποσοστά αποτυχίας. Ανεκπαιδευτοι επιχειρηματίες. Πάντως, τρόπος να βγεις μείον με κάποια από τις εταιρίες πάλι δεν γίνεται. Δεν γίνεταΙ αγορά μαζική αγορά προϊόντων για να ξεμείνει κάποιο στοκ.

    Μην διαδίδετε ψεύτικες πληροφορίες για κάτι που δεν γνωρίζετε.

    Ευχαριστώ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι εχεις δίκιο με το mlm. αλλά γνωριζεις τι γινεται με το affiliate marketing?

      Ρίξε μια ματιά εδω http://thispagerocks.com/opportunityland

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλους!!!! δύστυχος έχετε δίκαιο για της πυραμίδες που αναφέρατε και ελπίζω να δέχεστε όλων την γνώμη. ΔΥΣΤΥΧΟΣ λοιπόν πέρασα και εγώ από πολλές εταιρίες MLM MARKETING... Σήμερα έχω ανακαλύψη κάτι νέο και πολύ καλό και πάνω από όλα αληθινό αν θέλετε λοιπόν ρίξτε μια μάτια xpapadakis.smartidea.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ελατε στην πιο καλυτερη εταιρεια mlm την fm group greece που εκτος απο αρωματα, καλλυντικα και απορρυπαντικα καλης ποιοτητας εχει και καφε βιολειτουργικο και τσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ...

    ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ

    Η δημιουργία δικτύων, θεωρείται από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παγκοσμίως. Όμως στην Ελλάδα έχει λειτουργήσει σαν ακάλυπτη επιταγή για τους δικτυωτές. Τα προβλήματα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε στο χώρο, είναι ιδιαίτερα πιεστικά και μας κάνουν να αναρωτιώμαστε, εάν αξίζει ο κόπος....

    1. Προϊόντα που δεν χρειάζονται όλοι και όσοι τα χρειάζονται τους είναι ακριβά έναντι του ανταγωνισμού, αλλά και προσπάθεια αλλαγής καταναλωτικών συνηθειών (κόλαση για όσους το προσπαθούν ως πωλητές)
    2. Stocking προϊόντων για να πληρωθείς, να πιάσεις στόχο, ή κάποιος άλλος να πιάσει στόχο, κτλ...
    3. Κάψιμο προσωπικής λίστας. Μετά θέλει μεγάλη φαντασία για να την εμπλουτίσεις και τα πράγματα πηγαίνουν αργά.... πολυ αργά.... Το ίδιο και η ομάδα (που καμιά φορά εξαφανίζεται).
    4. Ατέλειωτη προσωπική ανάπτυξη, ακριβά συνέδρια, βιβλία, cd κτλ.... Αυτό το μόνιμο κερασάκι ότι “δεν έχεις αναπτυχθεί όσο πρέπει, και για αυτό δεν μπορείς να πετύχεις”, εδώ μου κάθεται. Λες και φταις εσύ για τις υπερτιμήσεις των προϊόντων για να βγουν τα bonus των leaders.
    5. Σπατάλη βενζίνης, καφέδες, επισκέψεις, δρομολόγια, χρόνος, ΠΟΛΛΑ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ...
    ΑΥΤΑ, ΛΟΓΙΚΑ, ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΚΤΥΩΤΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ
    ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ... ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ MLM ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΊΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    Σκέψου την προοπτική να μπορείς να ενώσεις όλες τις εταιρείες MLM, παγκόσμια, κάτω από μία ομπρέλα, με απεριόριστες δυνατότητες και προοπτικές, χωρίς να σε ενδιαφέρει τι πουλάει ή προωθεί ο κάθε ένας δικτυωτής
    ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ... ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ...
    Ενημερώσου άμεσα για τις ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στον χώρο του MLM

    Παρασκευάς Γιώργος
    Opportunityland
    http://thispagerocks.com/opportunit...
    6936831771
    skype: paraskevas.yiorgos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. υπαρχουν ευκαιριες για αυτους που θελουν!! οχι ομως για αυτους που νομιζουν οτι θελουν μια καλη ευκαιρια ειναι αυτο og-idea.weebly.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όπως σε όλους τους κλάδους, υπάρχουν οι σωστοί αλλά και οι μη σωστοί.
    Ας μην τα ισοπεδώνουμε.

    Εάν σε ένα καλάθι με μήλα, υπάρχουν ορισμένα σάπια μήλα, είναι δίκαιο όλο το καλάθι με τα μήλα να πάρει άσχημο όνομα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. MLM με το Κόρντισεπς.

    Απλό και ρεαλιστικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση...Καταρχήν το mlm (multi level marketing) χωρίζεται σε 2 κατηγορίες...Η πρώτη κατηγορία έχει να κάνει με εταιρείες που προωθούν καταναλωτικά προϊόντα όπως για παράδειγμα Εταιρείες με Αλόη Βέρα και η δεύτερη κατηγορία, με εταιρείες που προωθούν υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα οι ασφαλιστικές εταιρείες...Ξεκινάω την ανάλυση λέγοντας πως ο τζίρος του mlm το 2015 ήταν στην Αμερική λίγο παραπάνω από 183 τρις δολάρια...Επομένως σε μια χώρα όπως η Αμερική που έχει έναν τόσο μεγάλο τζίρο σε πωλήσεις από mlm δεν υπάρχει περίπτωση το mlm να είναι απάτη...Δεύτερον απατεώνες θα υπάρχουν πάντα και θα βασιλεύουν σε όλους τους κλάδους αυτό δεν αλλάζει...καλό θα είναι όταν κατακρίνουμε κάτι να είμαστε 100% σίγουροι για αυτό που λέμε και να έχουμε γνώση εμείς οι ίδιοι και όχι να ακούμε τον κάθε άσχετο. Εγώ ξέρω αν δουλέψεις σωστά και μεθοδικά δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε ανταμοίψει το mlm....αρκεί να το πάρεις απόφαση...αν ο φόβος της ήττας επικρατεί στην προοπτική του στόχου ή του ονείρου τότε δεν θα καταφέρεις απολύτως τίποτα στο mlm...Εσένα που σου φταίνε όλα και κατακρίνεις όλους τους άλλους και χωρίς να κάνεις αυτοκριτική τι σου φταίει ο κλάδος...μάλλον δεν προσπάθησες παραπάνω γιατί κάποιος απατεώνας sponsor σου υποσχέθηκε εύκολο χρήμα! Τίποτα δεν είναι εύκολο θα πρέπει να ματώσεις και να δουλεύεις 12 ώρες την μέρα για να δημιουργήσεις παθητικό εισόδημα...Αλλά άλλο να δουλεύεις για εσένα 12 ώρες και άλλο για τον εργοδότη σου....Έχει διαφορά...αν καταλάβεις την διαφορά τότε είναι ο καιρός να δεις το mlm με διαφορετική προοπτική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Stranger,

    1- to ΑΕΠ των HΠA είναι 18 τρις... αυτό που λες με τα 183 τρις απλά δεν υπάρχει. Όλος ο πλανήτης δεν κάνει τζίρο 183 τρις. Για καμιά 100 δις το κόβω. Μισό απ΄ όσο τζιράρει η Ελλάδα...

    2- Εγώ δεν έxω εργοδότες, είμαι αναρχικός, της πράξης όχι της κουβέντας και της πέτρας, αλλιώτικος απ΄ αυτούς τους καημένους που ίσως γνωρίζεις, περισότερα στο
    https://www.facebook.com/endstatismingreece/photos/a.1669126249976834.1073741828.1668967016659424/1686062268283232/?type=3&theater

    3. Είμαι και "επιστήμονας", καταλαβαίνω από αριθμούς και κυρίως καταλαβαίνω τη βαθύτερη φιλοσοφία πίσω απ΄ τα mlm που την ανέλυσε ο μάγκας που αναφέρω στο άρθρο. Αν μου λες ότι το Mlm έκανε τζίρο 180 τρις υποψιάζομαι ότι δυσκολεύεσαι με τα μαθηματικά του mlm.

    4. Περί ορέξεως ουδείς λόγος. Δε μου αρέσει να πουλάω σε φίλους, μου αρέσει να πουλάω σε αγνώστους. Στους φίλους μόνο χαρίζω. Αν με εννοεί. Αν εσένα σε ικανοποιεί το mlm και σε γεμιζει κανένα θέμα. Εγώ τα έχω με τη βία- το mlm δεν είναι βία- άρα είμαστε οκ

    καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή