4/7/14

Ενέργεια - Λάδι

Ενεργειακούς πόρους μας χάρισε άφθονους ο Θεός. Όπως μας χάρισε και λάδι. Φαντασθείτε στο λάδι να έχουμε έναν εθνικό παραγωγό λαδιού, βουλιαγμένο στα χρέη και τη ρεμούλα και να αγωνίζεται να μην μπει κανείς άλλος στην αγορά του λαδιού για να μη χάσει τα μονοπωλιακά προνόμια που έχει. Φαντασθείτε να κάνουμε τεράστιες εισαγωγές στο λάδι, ενώ θα μπορούσαμε να εξάγουμε.

Αυτό που φαντασθήκατε είναι η ΔΕΗ.

Υπάρχουν στην Ευρώπη 2400 εταιρείες στην εμπορία της ενέργειας. 2400!! Και απ΄ αυτές στην Έλλάδα ΜΙΑ [1] που την ελέγχουν οι συμμορίες των συνδικαλιστών. Χώρες μικρές όπως εμείς, η Σουηδία για παράδειγμα έχει 170 εταιρείες που συναλλάσσονται με τον τελικό καταναλωτή. 170 μικρές και μεσαίες εταιρείες !!!!! ΅Εμείς 1, συνεχώς απαξιούμενη, στο έλεος της μαφίας του Φωτόπουλου και της μεγάλης του αγάπης για το λαό και την πατρίδα.




Απελευθέρωση σημαίνει ανταγωνισμός, νέες υπηρεσίες, νέα τεχνολογία, νέα προϊόντα, καθαρές διαδικασίες, ελάχιστη διαφθορά, απασχόληση, προστασία του περιβάλλοντος. Αυτά τα έχει καταλάβει μέχρι και το κομμουνιστικό Βιετνάμ. (Για πληροφορίες για την απελευθέρωση της ενέργειας στο κομμουνιστικό Βιετνάμ δείτε εδώ)


Εδώ, αντί η συζήτηση να είναι πώς, σε μια περιοχή που έχουμε σαφές πλεονέκτημα, θα αναπτύξουμε εγχώρια και εξαγώγιμη τεχνολογία, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, συζητάμε αν, πόσο και για πόσο θα παραμείνει αγκιστρωμένος ο Φωτόπουλος στα συμφέροντά του.

Δείτε στο διάγραμμα πόσους πάροχους ενέργειας έχει η κάθε χώρα (πρώτος αριθμός) και πόσους μεγάλους πάροχους έχει η κάθε χώρα (δεύτερος αριθμός). Σουηδία 170, Φιλανδία, 85, Πολωνία 188, Αυστρία 138, Ελλάδα 2... ο ένας έκλεισε,... τον κλείσανε μάλλον στη φυλακή.












1 σχόλιο:

  1. χρήσιμη η ανάρτηση και οι πληροφορίες...
    απλά θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι που αφορά το χειρισμό του δικτύου μιας χώρας όταν έχουμε πολλούς παραγωγούς ενέργειας. Νομίζω το 2012 στις ΗΠΑ το βραβείο επιχειρησιακής έρευνας δόθηκε στο διαχειριστή του δικτύου στις "Μέσες Πολιτείες" για ένα αλγόριθμο που διαχειρίζεται κάθε στιγμή ποιός παραγωγός (εργοστάσιο) δίνει (δηλ. πουλά) ηλεκτρικό στο δίκτυο με κριτήρια τη φθηνότερη τιμή αλλά και την ικανοποίηση της ζήτησης. Αυτό π.χ. επιτρέπει σε οποιοδήποτε ιδιώτη να επενδύσει σε εργοστάσιο παραγωγής αλλά γνωρίζοντας από πριν ότι θα μπορεί να πουλά μόνο αν προσφέρει φθηνότερο ρεύμα!, όχι σαν εμάς που τα τελευταία χρόνια οι παραγωγοί φωτοβολταϊκών όσο περισσότερο παράγουν τόσο περισσότερο πληρώνουμε την KWh σαν καταναλωτές!!!
    Γ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή