12/11/12

Ο καινοτόμος Χατζηδάκης

Ο κύριος Χατζηδάκης ετοιμάζει αναπτυξιακό νόμο, στο ίδιο ακριβώς καλούπι με όλους τους προηγούμενους.

Όπως και παλιά, θα δίνονται πάλι ζεστά χρήματα στους ιδιώτες. Γίνεται ποτέ ν΄ αγιάσεις έτσι; 30% επιδότηση! Μετά οι ιδιώτες θα αγοράζουν με το 20% της επιδότησης τιμολόγια και θα τα επιστρέφουν στο υπουργείο ως αποδεικτικά ότι η επένδυση υλοποιήθηκε. Ίσως αγοράσουν και τίποτα παλιατζούρες για τη σπάνια περίπτωση του φυσικού ελέγχου. Καμιά μίζα δεξιά αριστερά στον γνωστό όροφο – λερναία ύδρα του ΥπΟικ, που προσπάθησε ανεπιτυχώς να ξηλώσει η Διαμαντοπούλου, και τελειώσαμε.

Και έτσι θα συμβεί για πολλοστή φορά το ίδιο παράδοξο. Επενδύσεις χρηματοδοτούμε και επενδύσεις δεν έχουμε!

Πανέξυπνο κύριε Χατζηδάκη! Τόσο έξυπνο που δεν το΄ χει καταλάβει κανείς πουθενά στον πλανήτη...

Τα κίνητρα που οι πολιτισμένες χώρες προσφέρουν (φοροαπαλλαγές, ταχείες αποσβέσεις, κ.λπ) σε μας βλέπετε δεν αρκούν. Γιατί ο Κος Χατζηδάκης έχει εκπαιδεύσει την κοινωνία στη λαμογιά. Μετά βέβαια είναι και τό άλλο. Πώς θα πληρωθεί ο ίδιος και η παρέα του; Από τις φοροαπαλλαγές των κερδών μιας επένδυσης που ποτέ δε θα γίνει; Ενώ το ζεστό χρήμα είναι ταχείας κυκλοφορίας...

2 σχόλια:

  1. Νικο, συνέχισε την καλή προσπάθεια σου αμείωτα. Ασχετα αν είμια πάντα σύμφωνος με τις τοποθετήσεις σου, παρόλα αυτά βρίσκω ότι δεν δίνεις μονο μια αλλη οπτική και ερμηνεία, στα τεκτενόμενα, αλλα παρέχεις και μια βιώσιμη/ορθολογική πρόταση.
    Ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλαιά πετυχημένη τακτική... Συμφωνώ με την ανάρτησή σου Νίκο...
    ο Μήτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή