15/3/12

Δημιουργία Ξανά! στην ΚΡΗΤΗ

H Δημιουργία Ξανά! είναι ένα νέο, διαφορετικό, κόμμα που ολοκλήρωσε πρόσφατα (11 Μάρτη 2012) με μεγάλη επιτυχία την ιδρυτική του συνδιάσκεψη στο Hilton, με συμμετοχή 900 συνέδρων από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Το νέο μήνυμα της ΔΗΞΑ είναι η ενίσχυση του ρόλου των πολιτών στην παραγωγή πολιτικής και η απόλυτη εξαφάνιση του πελατειακού μοντέλου διακυβέρνησης, μιας οθωμανικής κληρονομιάς και νοοτροπίας, που κυριάρχησε στη χώρα μεταπολιτευτικά και την οδήγησε στην οικονομική διάλυση και κοινωνική αποσύνθεση που βιώνουμε σήμερα.

Ήρθε η στιγμή να αποτινάξουμε αυτή τη νοοτροπία και τους πολλούς και διάφορους κομματάρχες και θεματοφύλακές της. Ο Έλληνας έχει εντυπωσιάσει στην ιστορική του διαδρομή με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, τη μοναδική ευστροφία, το φιλότιμο και τη δημιουργικότητά του. Ας σκεφτούμε μόνο το έχει προσφέρει διαχρονικά η Κρήτη στη Ευρώπη και την παγκόσμιο πολιτισμό! Ακόμη και το όνομα "Ευρώπη" εδώ γεννήθηκε!

Με δυο λόγια: μας αξίζει πολύ καλύτερα!

Η Δημιουργία Ξανά! απευθύνεται σε όλους τους μη φοβικούς, τους δημιουργικού Έλληνες και τους καλεί μαζί να αγωνιστούμε για το ξεθεμέλιωμα της κομματοκρατίας στη χώρα, για να ανοίξει ο δρόμος για μια δημιουργική πορεία του λαού μας και την αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας μας.

Είμαστε διαφορετικοί όχι γιατί τα λέμε διαφορετικά αλλά γιατί είμαστε πολίτες, πετυχημένοι επαγγελματίες και μπήκαμε στην πολιτική με το αρχαιοελληνικό ιδεώδες της "συμμετοχής" και όχι για να κάνουμε καριέρα, γιατί καριέρα έχουμε και είναι και πολύ καλή. Έχουμε θεσμοθετήσει την ημερομηνία λήξης όλων των στελεχών μας ώστε τζάκια, οικογένειες και πελατειακά μοντέλα να πεθαίνουν πριν προλάβουν να γεννηθούν.

Μέσα σε τέσσερις μήνες το κίνημα/ κόμμα μας γνωρίζει μια εκρηκτική ανάπτυξη. Έχουμε παράγει ολοκληρωμένες θέσεις εξαντλώντας τη χρήση των τεχνολογιών διαδικτύου που μας επέτρεψε να ενσωματώνουμε απόψεις και προτάσεις ακόμα και από τον απόδημο Ελληνισμό, από τη Νορβηγία, τις ΗΠΑ, το Ντουμπάι. Θέσεις που συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε και που ο καθένας που θέλει να συμβάλει με την άποψή του είναι ευπρόσδεκτος να μας ανταμώσει και να τις δουλέψει μαζί μας.

Πρόσφατα ξεκινήσαμε ένα γκρουπ στο facebook στη θέση http://www.facebook.com/groups/dimiourgiaxanacrete, αποκλειστικά για την Κρήτη.

Ελάτε να συζητήσουμε, να διαφωνήσουμε, να συνθέσουμε. Το δυναμικό της Κρήτης είναι απλά μοναδικό και έχει μείνει πλήρως αναξιοποίητο από το χρεοκοπημένο κατεστημένο της πολιτικής. Ας το αναδείξουμε και θα έρθουν από όλον τον κόσμο. Όχι για να μεθύσουν και να βιαιοπραγήσουν. Αλλά για να γευτούν τη μοναδική φιλοξενία μας, τις μοναδικές παραλίες και τα βουνά μας, τη μοναδική κουζίνα μας, τους μοναδικούς ανθρώπους μας, τον μοναδικό πολιτισμό μας.

Μανόλης Μουδάτσος, Οικονομολόγος 
Νίκος Σακκάς, Δρ. Μηχανικός, ΤΕΙ Κρήτης
Νίκος Σπανουδάκης, Δρ. Μηχανικός, Πολυτεχνείο Κρήτης

για τη Δημιουργία Ξανά! στην ΚΡΗΤΗ
http://www.facebook.com/groups/dimiourgiaxanacrete
το γκρουπ είναι "κλειστό" - βλέπουν όλοι, γράφουν όσοι γίνουν μέλη στο γκρουπ (απλό πάτημα κουμπιού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου