15/2/12

Πλαστικά Κρήτης ΑΕ


Τα Πλαστικά Κρήτης είναι από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα του τι έλειψε σ΄ αυτή τη χώρα, με αποτέλεσμα να φτάσει εδώ που έφτασε.

Τα Πλαστικά Κρήτης είναι μια φωτεινή και μοναδική περίπτωση εταιρείας για τους εξής λόγους:

  • για 30 χρόνια, αντί να σφιχταγκαλιάζεται με το δημόσιο τομέα για να ροκανίζουν από κοινού το δημόσιο χρήμα, επένδυε συνεχώς στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια. Ο όμιλος έχει πια καμιά δεκαριά εργοστάσια σε όλον τον κόσμο και βρίσκεται σε συνεχή άνοδο, ανέγγιχτος από την οποιαδήποτε κρίση.

  • απείχε συνειδητά από το μεγάλο πάρτυ- κλοπή του χρηματιστηρίου που συνδιοργανώθηκε από την εγκληματική ανευθυνότητα των πολιτικών, τα κλεπτοκρατικά ένστικτα μιας μεγάλης μερίδας της επιχειρηματικής τάξης στην Ελλάδα και την ασχετοσύνη και ανευθυνότητα των τραπεζών που οργάνωναν απίθανες δημόσιες εγγραφές σε απίθανες τιμές. Η δημόσια εγγραφή που έκανε η εταιρία εκείνη την εποχή έγινε σε τιμή που είναι ανάλογη της σημερινής. Αντίθετα με τις δημόσιες εγγραφές του 99% των άλλων, δυστυχώς ακόμη και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που βρίσκονται 10 και 100 φορές κάτω από τις τιμές που πούλησαν τις μετοχές τους στον "κοσμάκη" τη βρωμερή εκείνη εποχή.

  • Ίσως πίσω απ΄ όλα αυτά τα θαυμαστά βρίσκεται η ίδια η οικογένεια των βασικών μετόχων, η οικογένεια Λεμπιδάκη. Πάντα κρατήθηκε μακριά από τα φλας της δημοσιότητας και της βλακείας, πάντα διατήρησε μια βαθιά και βιωματική σχέση με τη σεμνότητα και το μέτρο.

Είχα τη μεγάλη χαρά να δουλέψω με τα Πλαστικά Κρήτης την περίοδο 1990- 1993 και να αποκτήσω φιλική σχέση με το Μανόλη Λεμπιδάκη, Δ/ ντα Σύμβουλο, που ενσαρκώνει πλήρως όλες τις παραπάνω αρετές. Με την ιδιότητα αυτή του γράφω δυο λόγια.

==

Μάνο καλημέρα,

με την ιδιότητα του παλιού συνεργάτη και παντοτινού φίλου θέλω να σε προσκαλέσω να μελετήσεις από κοντά την περίπτωση της Δημιουργίας Ξανά!, του κόμματος του συστάθηκε πρόσφατα με φιλόδοξη και απλή ατζέντα. Να κάνει να νοιώσει ρίγος το μέτωπο της λαμογιάς και της βλακείας.

Δεν είμαστε λέσχη συζητήσεων Μανόλη, όπως σύντομα θα διαπιστώσεις με το κοφτερό σου κριτήριo. Η ΔΞ στελεχώνεται από επαγγελματίες, από πολυάσχολα άτομα, που δεν έχουν καμιά φιλοδοξία ούτε και χρόνο για αυτό που λέμε "πολιτική καριέρα". Όπως και εσύ, που παρά τη μεγάλη και επιτυχημένη διεθνοποίησή σου παραμένεις Έλληνας έτσι και εμείς, στην κλίμακά μας, μας πονάει και μας τσακίζει αυτό που συμβαίνει σήμερα. Μας αξίζει κάτι καλύτερο. Θυμάσαι που τα δικά μας τα μαστόρια δεν πιανότανε πουθενά Μάνο, μπροστά στους Γερμανούς; Θυμάσαι τον Κοσμά; Ή τους απορημένους, μ΄ αυτά που βλέπανε μπροστά τους, Γερμανούς μηχανικούς; Υπάρχει Γερμανός Γιάννης Μελάς; Συνάντησες κανέναν; Δεν υπάρχει Μάνο! Ούτε στη Γερμανία ούτε πουθενά στον κόσμο.

Μας αξίζει καλύτερα Μάνο, το ξέρεις και το ξέρω. Σε ενημερώνω λοιπόν για κάτι που έτσι κι' αλλιώς σύντομα να μάθεις. Την ηθική σου στήριξη ζητώ Μάνο στη  πορεία αυτή. Και να πιούμε και καμιά ρακί σύντομα

Νίκος Σακκάς, Δημιουργία Ξανά! www.dimiourgiaxana.gr



2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ ΣΑΚΚΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ, ΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΖΗΜΕΡΟ!!!!!!!!!!!!!

      ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

      ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

      Διαγραφή